Consiliul Judeţean vrea să preia Căminul de Argint din Viile Satu Mare

apan
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 16 februarie, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (SGASPC) Satu Mare, Octavian Apan a anunţat intenţia Consiliului Judeţean (CJ), în ceea ce priveşte preluarea Căminului de Argint din Viile Satu Mare, aceasta fiind unica soluţie pentru a evita închiderea centrului din cauza datoriilor acumulate.

Alături de Octavian Apan la conferinţa de presă a participat şi directorul economic al instituţiei, Marcela Pop.

Apan a declarat că a fost contactat de preşedintele CJ, Adrian Ştef şi de vicepreşedintele Mircea Govor care i-au cerut să identifice soluţii pentru salvarea Căminului de Argint. Potrivit directorul DGASPC Satu Mare ar fi două variante pentru a salva centrul. „Prima variantă este de a prelua noi acest cămin, adică CJ împreună cu DGASPC care îi este subordonată, şi de a-l transforma într-un centru pilot destinat recuperării bolnavilor cu Alzheimer. Cea de-a doua variantă ar fi cea de cofinanţare a Căminului de Argint de către CJ. În cazul al doilea, suma s-ar ridica lunar la 13.000 lei, ceea ce este destul de mult”, spune Apan.

Şeful DGASPC s-a declarat a fi în favoarea primei variante, adică de a prelua centrul dar fără datoriile acumulate până în prezent. „Eu merg pe prima variantă şi anume, să preluăm centrul, dar de datoriile din trecut nu ne legăm. Cine le-a făcut să le plătească. Ideea centrului pilot destinat tratării şi recuperării bolnavilor de Alzheimer este cea mai bună variantă, având în vedere faptul că cel mai apropiat asemenea centru este în Cluj-Napoca. Dacă nu se va găsi o soluţie cât mai repede posibil, centrul se va închide pe 3 martie”, a declarat Apan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.