Valentin Macec printre foştii membri ai C.A. TAROM care dau statul în judecată

valentin-macec
Sătmăreanul Valentin Macec împreună cu foştii şefi de la TAROM au dat statul în judecată şi cer despăgubiri de zeci de mii de euro. Membrii fostului Consiliu de Administraţie (CA) a companiei au apelat la justiţie după ce au fost revocaţi din funcţie în luna noiembrie a anului trecut.

Este vorba despre Valentin Macec (Satu Mare), Dan Pascariu, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu, foşti administratori ai TAROM înlocuiţi de Ministerul Transporturilor în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor. Aceştia consideră că au fost revocaţi fără drept şi cer în instanţă drepturile aferente contractului de mandat şi bonusurile neîncasate.

Vă reamintim că Ministerul Transporturilor a revocat în noiembrie 2013 întregul Consiliu de Administraţie a TAROM din cauza conflictului dintre CA şi directorul general al companiei, Christian Edouard Heinzmann. La vremea respectivă purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Teodora Trandafir a declarat că „revocarea tuturor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an. Se consideră că afirmaţiile din presă ai membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.