Vasile Costa a încetat din viaţă

vasile-costa01
Multiplul campion al floretei româneşti, sătmăreanul Vasile Costa a încetat din viaţă azi (14 februarie) dimineaţă, în jurul orei 05.00. Marele scrimer a avut 47 de ani şi a fost de 18 ori campion naţional la floretă individual şi pe echipe, cu cluburile CS Satu Mare, „Samus” Satu Mare şi „Steaua” Bucureşti.
Vă reamintim că în urmă cu câteva luni Vasile Costa a fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Acesta se pregătea să se supună unei intervenţii chirurgicale salvatoare la o clinică din Viena, însă … nu a mai fost să fie.
Înainte de a intra pe planşeele „Cupei Satu Mare” la floretă feminin, sportivii au purtat tricouri inscripţionate cu un mesaj de încurajare pentru marele campion şi anume: „Satu Mare nu-şi uită campionii! Fii şi tu alături de Vasile Costa”. Iniţiativa i-a aparţinut Primăriei Satu Mare care a venit în sprijinul marelui campion în lupta sa cu necruţătoarea boală. Scopul acestui demers a fost de a sensibiliza cât mai multă lume şi de a strânge cât mai repede posibil banii necesari pentru operaţia care ar fi putut salva viaţa lui Vasile Costa.
Creatorul însă nu a mai avut răbdare cu marele campion, deoarece în această dimineaţă Vasile Costa a încetat din viaţă după o suferinţă de mai multe luni.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Un Comentariu la "Vasile Costa a încetat din viaţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.