Maramureșan mort, găsit citind ziarul

mort-(1)
Întâmplarea prin care a trecut Mihai Stan din Maramureş, e demnă de renumitele „Povestiri din criptă”, însă povestea a reuşit să bage spaima în familia bărbatului.
Această întâmplare de-a dreptul halucinantă s-a petrecut în urmă cu câteva zile. Bărbatului, originar din localitatea Piatra (comuna Remeţi, judeţul Maramureş) lucra cu ziua în Moişeni (județul Satu Mare), însă la un moment dat i s-a făcut rău iar cei pentru care muncea au sunat imediat la „112”.
Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Satu Mare unde, se pare că dintr-o eroare a fost declarat mort. Medicii au anunţat familia „decedatului” să vină să-şi ridice mortul. Răpuşi de durere aceştia s-au pregătit de înmormântare vorbind chiar şi cu preotul din sat pentru a trage clopotele. Familia a cumpărat toate cele necesare pentru înmormântare şi au mers la morgă pentru a-şi lua acasă mortul.
Spre surprinderea familiei, şi-au găsit „mortul” citind ziarul într-unul din saloanele spitalului. Membrii familiei au încercat să returneze măcar sicriul cumpărat de la pompe funebre însă au fost refuzaţi pe motiv că pe coşciug era inscripţionat numele „decedatului”.
Întrebat cu privire la această întâmplare ciudată, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare, Constantin Demian a declarat pentru Sătmăreanul că „nici vorbă că ar fi fost declarat mort. Vă daţi seama că în asemenea situaţii se întocmesc nişte acte, mortul rămâne în salon trei ore. Este o procedură. Pacientul habar nu avea despre ce este vorba”. Cu toate acestea Demian recunoaşte că soţia bărbatului a mers la spital pentru a-şi lua mortul acasă. „Probabil că umbla vorba în sat că acesta ar fi decedat, dar nu e adevărat. Niciun medic de la noi din spital nu a declarat decesul”, a subliniat Demian.
Mihai Stan a fost diagnosticat cu angină pectorală instabilă. Purtătorul de cuvânt spune că acesta urmează să fie externat, urmând ca săptămâna viitoare să se prezinte la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

2 Comentarii la "Maramureșan mort, găsit citind ziarul"

  1. Pingback: Incredibil: Un maramuresean declarat mort, gasit de rude citind ziarul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.