Primarul din Călineşti-Oaş acuzat de fraudă de către viceprimarul Vasile Birtoc

Vasile-Birtoc
Viceprimarul comunei Călineşti-Oaş, Vasile Birtoc, îl acuză pe primarul Gheorghe Copil de fraudarea lucrărilor de canalizare executate în cursul anului trecut în localitate. Acesta susţine că s-ar fi creat un prejudiciu de peste 1 milion de euro, prin intermediul acestei lucrări şi că recepţia a fost doar una formală.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 12 februarie, Vasile Birtoc a declarat că s-a alcătuit o comisie mixtă cu scopul de a verifica modul de executare a lucrărilor. Din comisie au făcut parte viceprimarul Vasile Birtoc, dirigintele de şantier, Florin Cristea, secretarul Vasile Bumb dar şi opt consilieri locali. Potrivit celor declarate de Birtoc, în urma numărării căminelor de canalizare, în teren s-au găsit un număr de 122 de bucăţi, iar în acte 162. „Căminele nu respectau proiectul, fiind amplasate în şanţurile de pe marginea drumului ceea ce împiedică scurgerea apei. De asemenea, unele cămine sunt amplasate pe carosabil şi sunt din plastic. În mod normal ele trebuiau să fie din beton”, susţine viceprimarul.

Birtoc spune că s-au facturat reparaţii de podeţe ale cetăţenilor, în valoare de 166.280 lei, însă în teren nu există reparaţii executate de constructor. „Staţiile de pompare de pe traseu sunt pline de ape reziduale şi la două dintre ele nu funcţionau pompele. La acestea era tras un tub pe sub drum, iar apele reziduale ajung în şanţul de pe marginea drumului, fiind un miros urât în zonă”, spune vicele.

Birtoc susţine că lucrarea a fost câştigată prin licitaţie publică la suma de 3.169.000 lei (cu TVA inclus) şi că s-ar fi facturat 4.478.340,58 lei (cu TVA inclus). „Diferenţa este de 1.309.340,58 lei, sumă pentru care executantul susţine că a făcut lucrări suplimentare, însă acestea nu au fost găsite. Pentru a putea încasa aceste sume suplimentare, au fost făcute acte adiţionale între Primărie şi executant”, susţine Birtoc

Primarul Gheorghe Copil spune că lucrarea a fost executată de specialişti fără a găsi vreo neregulă şi îl acuză pe viceprimar de dezinformare şi minciună. “Câţi dintre consilierii care au făcut parte din comisie sunt specialişti sau în măsură să evalueze acea lucrare? Este o strategie prin care se doreşte discreditarea mea în faţa locuitorilor din comună”, a declarat Gheorghe Copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.