PDL răspunde acuzațiilor primarului Dorel Coica

Petre-Muresan

Conducerea PDL Satu Mare răspunde acuzaţiilor formulate de reprezentanţii unor cabinete oftalmologice din municipiu dar şi de primarul Dorel Coica, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, 11 februarie. La întâlnirea cu presa, edilul împreună cu oftalmologii sătmăreni au declarat că în sediul PDL Satu Mare dar şi ai unor instituţii publice se efectuează consultaţii medicale ilegale de către firme venite din alte judeţe. În continuare vă prezentăm poziţia conducerii PDL cu privire la acuzaţiile opticienilor şi a primarului Dorel Coica:

“Campania de consultaţii optometrice gratuite derulată de PDL în parteneriat cu firma LentOptik este una naţională, iar Satu Mare este unul dintre judeţele în care s-a desfăşurat.

Partenerul nostru, LentOptik SRL are toate autorizaţiile necesare şi deţine documentele legale pentru desfăşurarea activităţii în cauză: aviz de la Ministerul Sănătăţii pentru import, depozitare şi comercializare de dispozitive oftalmologice şi optice; activitate înregistrata la ORC pentru servicii în sănătate în afara sediilor proprii; autorizaţii individuale de liberă practică pentru optometrişti; certificate de calitate şi declaraţii de conformitate pentru echipamentele de investigaţie şi pentru produsele comercializate.

Considerăm că doar teama de concurenţă i-a determinat pe unii întreprinzători din domeniul comerţului cu produse de optică medicală (nu medici oftalmologi, cum s-a relatat) să depună reclamaţii la diverse instituţii, şi să-şi găsească un aliat în persoana primarului Coica care, medic fiind, îşi permite să-i catalogheze pe alţii pseudo-medici !!! Mai mult, în alte judeţe s-au primit semnale pozitive de la medicii oftalmologi locali, deoarece după consultul gratuit de care au beneficiat mii de persoane, fiind constatate probleme de natura medicală, chiar chirurgicală, pacienţii s-au îndreptat către aceştia.

PDL este partener în acest proiect din grijă, respect şi interes faţă de cetăţean. Am alocat resurse materiale şi umane, organizatoric vorbind, pentru a pune la dispoziţia sătmărenilor consult gratuit şi acces la ochelari, lentile şi rame la preţuri rezonabile. Suntem interesaţi să facem parteneriat cu orice alt întreprinzător, din orice domeniu, dacă prin asta putem oferi un sprijin cetăţeanului. Aşteptăm propuneri !

Cât despre sediu, PDL îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu repartizat în anii ‘90, închiriat de municipalitate, ca orice alt partid dintre cele vechi. Avem chiria achitată la zi iar utilităţile le plătim direct la furnizorii acestora, fiind şi aici fără datorii. Este regretabil că primarul Coica minte populaţia cu privire la datorii şi eventuale ilegalităţi, este regretabil că are o atitudine de dictator comunist într-o societate democratică, dar mai ales, este extrem de grav că nu cunoaşte legea şi este la limita abuzului în serviciu.

Coica uită că în vara anului 2013 şi PSD Satu Mare a avut activităţi similare şi nu ştie că va intra în conflict cu colegi PSD-işti din alte judeţe care au desfăşurat sau desfăşoară activităţi asemănătoare (daţi o căutare pe Google şi găsiţi).

Un Comentariu la "PDL răspunde acuzațiilor primarului Dorel Coica"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.