N-ai bani, nu intri în Ucraina

content_euro
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 84, emisă de Cabinetul de Miniştri al Ucrainei, cetăţenii străini (inclusiv cetăţenii români) care doresc să intre în ţara vecină trebuie să prezinte o adeverinţă de venituri salariale sau confirmarea fondurilor în numerar în valoare de 80 de euro/zi la care se adaugă şi suma de 400 de euro (extra). Această Ordonanţă de Urgenţă a intrat în vigoare la data de 19 decembrie 2013.

Astfel, Consulatul General al Ucrainei la Suceava recomandă cetăţenilor români şi străini care vor solicita trecerea frontierei de stat în ţara vecină să fie pregătiţi pentru prezentarea scopului călătoriei dar şi a sumelor necesare în conformitate cu OUG nr. 84.

Verificarea acestor sume se face la: misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Ucrainei, în cadrul eliberării vizelor; la punctele de trecere a frontierei de stat şi la organele regionale ale Serviciului de Stat pentru Migraţii în cadrul prelungirii şederii pe teritoriul Ucrainei şi aprobarea invitaţiilor pentru străini şi apatrizi pentru a obţine o viză în această ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.