Grevă spontană la fabrica certezeanului Dan Vasile

Dan-Steel-5
Nemulţumiţi că patronatul nu le plăteşte sporurile negociate în baza contractului colectiv de muncă şi că a concediat patru oameni iar alţi şase urmează să fie trimişi acasă, peste 150 de muncitori de la Dan Steel Group Beclean (judeţul Bistriţa-Năsăud) au intrat azi, 12 februarie, în grevă spontană. Firma SC Dan Steel Group SA Beclean este deţinută de omul de afaceri din Certeze, Dan Vasile, al cărui nume se găseşte şi în topul celor mai bogaţi români.

Muncitorii sunt nemulţumiţi că nu sunt plătiţi corespunzător pentru zilele de sâmbătă şi duminică când sunt chemaţi obligatoriu la muncă şi că nu primesc sporurile care li se cuvin. De asemenea, în data de 21 ianuarie pe masa conducerii a ajuns un document semnat de peste 100 de angajaţi prin care aceştia cereau dreptul la ajutorul de înmormântare, dreptul la concediul de odihnă dar şi respectarea orelor de muncă.

În rezolvarea conflictului de la Beclean a intervenit şi ministrul pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană care a promis că va analiza situaţia de la fabrică. Aceasta i-a cerut prefectului Ioan Ţintean să faciliteze un dialog între angajaţi şi patronat pentru a discuta despre nemulţumirile angajaţilor. În cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere cu conducerea fabricii, muncitorii sunt decişi să continue şi în zilele următoare greva.

Trebuie ştiut că cele mai importante companii din portofoliul lui Dan Vasile sunt Dan Steel Negreşti-Oaş şi Dan Steel Beclean. Companiile pe care le deţine sunt specializate în metalurgie şi produc peste 2.000 de astfel de produse. SC Dan Steel Group SA Beclean are peste 600 de angajaţi. Firma produce sârmă zincată, sârmă ghimpată, cuie şi profile laminate.
Pe lângă afacerile din domeniul metalurgiei, o parte semnificativă din averea lui Dan Vasile provine din terenuri. Omul de afaceri este proprietarul a aproximativ 100 de hectare de teren în jurul Bistriţei, din care 30 de hectare sunt destinate depozitelor companiei Dan Steel Beclean. Dan Vasile mai este acţionar direct sau prin intermediul firmelor sale la companii precum Rapid SA, Helios şi Eurocasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.