Aproape 1.000 pachete de țigări confiscate la Satu Mare

tigari-sm

Polițiștii de frontieră sătmăreni cercetează doi cetățeni români asupra cărora au descoperit 990 pachete de țigări de proveniență ucraineană fără documente justificative. Marfa, în valoare totală de 4.455 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Joi, 30 ianuarie, în jurul orei 15.30, pe o stradă din municipiul Satu Mare poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Mihai B., în vârstă de 35 de ani. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, autoturismul împreună cu şoferul a fost condus la sediul STPF Satu Mare pentru efectuarea unui control amănunțit.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul mașinii 500 pachete de țigări marca „Jin Ling”, de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

La scurt timp, pe o stradă din municipiul Satu Mare a fost identificată Adriana Cristina N., 37 de ani, care transporta un colet voluminos învelit în folie de culoare neagră. Oamenii legii au verificat coletul și au constatat că acesta conţinea 490 pachete de țigări marca „Jin Ling”. Femeia declara că a fost în vizită la o prietenă, iar la plecare gazda a rugat-o să ducă acel sac la coșul de gunoi, fără să-i spună ce conține.

Întreaga cantitate de 990 pachete de țigări, în valoare de 4.455 lei, a fost ridicată de polițiștii de frontieră în vederea confiscării. Cele două persoane sunt acum cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.