Vorbiţi-le copiilor despre pericolele pedofiliei! (video)

Cu două săptămâni în urmă (17 ianuarie), la iniţiativa a două sătmărence, Andrea Demeter şi Edita Enciu, a fost lansat un proiect ce are ca scop prevenirea şi informarea elevilor şi părinţilor acestora cu privire la abuzurile sexuale cu minori şi a pedofiliei. Proiectul se derulează pe o perioadă de 6 luni, până pe data de 6 iunie 2014.

Acestui demers i s-au alăturat şi Primăria municipiului Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), Poliţia Locală Satu Mare şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Iniţiativa celor două sătmărence îşi are rădăcinile în cele două tragedii care au avut loc anul trecut (2013). Este vorba despre cazul copilului de 7 ani care a fost abuzat sexual de pedofilul Adrian Nistor, care acum este cercetat penal pentru faptele comise, respectiv despre întâmplarea cu deznodământ tragic, în care o fetiţă de 10 anişori, Vivien, a fost violată şi ucisă cu bestialitate de Ovidiu Deteşan care în prezent se află după gratii aşteptându-şi sentinţa.
În acest scop cele două sătmărence au lansat şi un spot prin care îşi propun să sensibilizeze populaţia cu privire la riscurile la care sunt expuşi minorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.