Se doreşte deschiderea la Satu Mare a unei extensii a Facultăţii de Medicină din cadrul UVVG Arad

goldis
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 30 ianuarie la sediul PSD Satu Mare, preşedintele Organizaţiei Municipale a formaţiunii politice, primarul municipiul, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica a declarat că se caută soluţii pentru deschiderea unei extensii a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad, la Satu Mare. Iniţiativa, care vine din partea edilului Sătmarului, are în vedere pregătirea viitorilor medici dar şi atragerea unor profesionişti din alte centre universitare din ţară.
La întâlnirea cu jurnaliştii au participat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, respectiv prorectorul UVVG Arad, filiala Satu Mare, prof. univ. dr. Gavrilă Ardelean.
„Ar fi mare păcat să-i trimitem pe cei care doresc să studieze medicina în alte oraşe din moment ce putem să organizăm noi învăţământ medical la Satu Mare. Astfel, am putea contribui şi la dezvoltarea sistemului de sănătate din Satu Mare”, a subliniat edilul Sătmarului.
În completare, Mircea Govor a declarat că această iniţiativă este cât se poate de bună având în vedere faptul că idea infiinţării Secţiei de Chirurgiei Vasculare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare vine chiar din partea conducerii UVVG, astfel încât deschiderea acestei extensii ar veni atât în sprijinul viitorilor studenţi cât şi al sistemului de sănătate din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.