Grădiniţa „Mondiala” ar putea să fie închisă

gradinita
Un grup de părinţi şi educatoare de la Grădiniţa „Mondiala” din Satu Mare şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că din toamnă nu se mai pot face înscrieri în grupa mică în cadrul instituţiei de învăţământ, având şanse mari ca aceasta să se închidă. Aceştia au participat la şedinţa de azi, 30 ianuarie a Consiliului Local Satu Mare.

Cei aproximativ 20 de părinţi împreună cu educatoarele au arătat că dotările grădiniţei sunt la standarde foarte ridicate şi că ar fi păcat ca instituţia să-şi închidă porţile. În luările de cuvânt, cei doi viceprimari, Radu Roca şi Marcela Papici le-au explicat părinţilor şi educatoarelor că în prezent grădiniţa funcţionează într-o clădire care se află în proprietatea SC Modiala SA iar patronul italian cere o chirie de aproape 2 miliarde de lei vechi pe lună, sumă plătită din bugetul local.

Radu Roca a explicat că, cheltuirea acestor bani nu se justifică în condiţiile în care numărul copiilor înscrişi scade de la an la an. Potrivit acestuia, dacă în anul şcolar 2011-2012 Grădiniţa „Mondiala” era frecventată de 235 de copii, numărul acestora a scăzut la 205 în anul şcolar 2012-2013. Marcela Papici le-a dat dreptate părinţilor şi educatoarelor în ceea ce priveşte standardele de dotare a unităţii de învăţământ „dar suntem permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului. Patronul italian poate să vină în orice moment şi să scoată copiii din grădiniţă spunând că imobilul este în proprietatea sa”.

În ceea ce priveşte achiziţionarea imobilului de către municipalitate, posibilitate propusă spre analiză de educatoarele grădiniţei, viceprimarul Roca a declarat că aceasta ar reprezenta un efort financiar foarte mare, având în vedere faptul că, imobilul, împreună cu terenul aferent a fost evaluat la aproape 75 de miliarde de lei vechi.

La finalul şedinţei, pentru a linişti părinţii şi educatoarele primarul Dorel Coica le-a promis celor prezenţi că va purta discuţii şi va renegocia contractul cu patronul italian. „Este destul de greu în condiţiile în care acest contract trebuie renegociat anual. Dacă am avea un document încheiat pe 5 ani, nu ar fi probleme, dar patronul doreşte renegocierea anuală a acestuia”, a declarat Dorel Coica.

2 Comentarii la "Grădiniţa „Mondiala” ar putea să fie închisă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.