Bugetul municipiului Satu Mare a fost adoptat

cl-sm
Consilierii locali au votat în şedinţa de azi, 30 ianuarie bugetul pe 2014 al municipiului Satu Mare, fiind acceptate şi o parte din propunerile grupului UDMR cum ar fi cele cu privire la întocmirea documentaţiei necesare pentru reabilitarea faţadelor clădirilor istorice din Centrul Vechi sau efectuarea unui studiu pentru dezvoltarea pistei pentru biciclişti.

Totodată, a fost votată şi amenajarea unui patinoar de aproximativ 100.000 de euro dar şi achiziţionarea unei locomotive, de la votul final abţinându-se doar consilierul UDMR Gergo Butka. Acesta şi-a manifestat nemulţumirea spunând că, patinoarul nu este un obiectiv atât de necesar pentru municipiu, încât să se cheltuie 100.000 de euro din buget. În cele din urmă, bugetul municipiului a trecut fără probleme, fiind aprobat de toți ceilalți consilieri.

Bugetul votat pentru anul în curs este de 245.736.123 lei, din care 197.917.394 sunt prevăzuţi pentru secţiunea de funcţionare iar suma de 47.818.729 lei pentru cea de dezvoltare.
Din bugetul aprobat reiese că, pentru ordinea publică şi siguranţă a fost prevăzută suma de 2,6 milioane lei, pentru învăţământ peste 92 milioane lei iar sănătatea va primi 1,5 milioane lei. Pentru subvenţionarea transportului de călători a fost votată suma de 4 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.