Jurnal de călătorie: Sătmăreanul Oláh Lászlo a ajuns în munţii Atlas

Africa5Africa1Africa2 Africa3 Africa6 Africa7
„Asfaltul este ud şi alunecos. Frig şi zăpadă în Munţii Atlas iar la sfârşit am dat de macadam şi nisip … mult nisip”, este scurta descriere trasmisă pe Facebook, în noatea de marţi, 28 spre miercuri, 29 ianuarie de către sătmăreanul Oláh Lászlo la capătul celor 630 de km parcurşi, după ce au ajuns în Erfoud (Maroc).
„Trezirea de dimineaţă nu ne-a prins bine după ce aseară ne-am culcat destul de târziu. Dimineaţa a fost destul de rece iar frigul din Munţii Atlas a fost greu de suportat. Am ajuns la capătul cursei de astăzi, suntem în Erfoud (Maroc) nu departe de Rissani, după ce am făcut 630 de km. Suntem obosiţi, iar mâine ne aşteaptă o zi destul de grea”, ne scrie Oláh Lászlo.

Pe pagina de Facebook al „Transilvania 4 Africa Team”, membrii echipajului au postat în toiul nopţii, o scurtă descriere a distanţei parcurse marţi dar şi a greutăţilor întâmpinate pe parcursul călătoriei:
“Astăzi (marţi, 28 ianuarie) chiar am reuşit să pornim devreme, la ora 6:15 băieţii erau pe motoare iar noi în maşină. Normal că nu am mai mâncat, nu a fost timp. Am început ziua cu o alimentare. Până acum consum bun, dar greul doar acum începe. Am reuşit să ne facem prieteni noi, un echipaj din Estonia cu care ne-am înţeles că mergem împreună. Ne bucurăm fiindcă au o maşină bună şi sunt foarte bine echipaţi cu tot felul de scule de care încă nu am ştiut, dar am avut deja nevoie …
Încet, încet am început să urcăm până am dat de zăpadă … 2250 metri altitudine (în Munţii Atlas). Din păcate am reuşit să ne pierdem de motociclişti cu ocazia unei opriri într-un orăşel. Am vrut să mâncăm dar am renunţat la idee repede, înapoi la conserve … prima incursiune pe marginea deşertului, vegetaţia a dispărut, au apărut copiii pentru “Petite Cadou”.
În mijlocul pustiului, căutând punctele din concurs am dat peste acest băieţel (foto). El nu a făcut ca toţi ceilalţi, nu a cerut nimic, în schimb noi am dat din toată inima. Acum înţelegem ce înseamnă să trăieşti cât de cât bine în condiţii civilizate, e incredibil cum trăiesc oamenii deşertului …
Aici e ora 1:30, iar eu mă trezesc la 5, plecare la 6. Mâine (azi, 29 ianuarie) o să avem cred cea mai grea zi, avem de parcurs 650 km din care 500 off-road, deşert, nisip, pietre, stânci … noapte bună.
P.S.: Nu ştiu când o să mai avem net, mâine dormim în cort, după luxul din noaptea asta … ”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.