Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe Satu Mare şi-a prezentat azi bilanţul pe 2013

spital-jud
Din cele 22 de obiective propuse pentru anul trecut au fost realizate în proporţie de 100% doar 11, şase proiecte sunt în curs de derulare iar alte cinci au fost reportate pentru anul în curs.

La prezentarea bilanţului au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Erica Venemozer, directorul medical al instituţiei, dr. Paula Mare, directorul economic, Mircea Pal şi directorul de îngrijiri, Gabriela Opriş.

Printre obiectivele realizate în 2013 se înscriu amenajarea secţiilor de Pediatrie, Chirurgie Pediatrică, Gastroenterologie, amenajarea holului de acces la Computer Tomograf (CT), amenajarea secţiei de dermatovenerologie, reabilitarea Policlinicii Vechi de pe strada Gheorghe Lazăr, etc.

De asemenea, anul trecut SJU a atras prin Programele Naţionale suma de 3.166.000 lei, bani destinaţi acoperirii contravalorii serviciilor medicale şi a medicamentelor administrate bolnavilor din spital. Cea mai mare sumă i-a revenit secţiei de Oncologie (1.917.000 lei), având în vedere medicamentaţia mult mai laborioasă decât la alte specialităţi.

În ceea ce priveşte proiectele aflate în derulare amintim: dotarea cu aparatură medicală performantă, dotarea cu instrumentar medical, lucrări la secţia de Interne, corp B, etc.

În acest an, conducerile CJ şi a SJU îşi propun reabilitarea şi reamenajarea Laboratorului de analize medicale, amenajarea intrării principale la Spitalul Nou, amenajarea parcării şi a curţii interioare a spitalului dar şi mutarea secţiilor de Interne şi Pediatrie de la Tăşnad în clădirea reabilitată a fostei maternităţi din oraş.

În luarea de cuvânt Mircea Govor a dat asigurări că investiţiile la nivelul sistemului sanitar sămărean vor continua şi în acest an „deoarece dorim să schimbăm faţa sistemului de sănătate din Satu Mare. Vă promit că asemenea incidente, cum s-au întâmplat în ultima perioadă, nu vor mai avea loc niciodată la Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.