Conducerea CJ susţine că nu a solicitat mutarea Primăriei în altă locaţie

adrian-stef
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare susţine că nu a solicitat niciodată mutarea Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ într-o altă locaţie solicitând doar punerea la dispoziţia CJ a două birouri la care fostul primar Iuliu Ilyes s-a angajat în contractul semnat în 2005 cu preşedintele de la acea vreme, Ştefan Szabo.

Ca urmare a articolelor apărute în presa locală după conferinţa de presă susţinută luni, 27 ianuarie de către primarul Dorel Coica, conducerea CJ a trimis pe adresa redacţiei noastre un drept la replică pe care îl redăm integral în rândurile care urmează:
“Drept la replică
Conducerea Consiliul Judeţean Satu Mare solicită drept la replică cu privire la materialul apărut în urma conferinţei de presă susţinută de primarul municipiului Satu Mare, domnul Dorel Coica, în data de 27 ianuarie 2014 cu privire la eliberarea spaţiilor din incinta Palatului Administrativ.
Consiliul Judeţean nu a solicitat niciodată eliberarea spaţiul ocupat de Primăria municipiul Satu Mare în clădirea Palatului Administrativ.
Prin adresa trimisă de Direcţia Administraţie Publică Locală din cadrul Consiliul Judeţean în data de 9.12.2014 Primăriei municipiului Satu Mare am solicitat ca în conformitate cu prevederile Contractului de colaborare numărul 434/2005, art. 6, alin. 2, 3, existent între Consiliul Judeţean şi Primărie, aceasta din urmă să ne pună la dispoziţie cele două birouri la care s-a angajat prin contractul sus menţionat să le amenajeze pentru Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului, semnat de reprezentanţii de la acea dată preşedinte Szabo Ştefan şi primar Ilyes Iuliu.
Am solicitat cele de mai sus întrucât Consiliul Judeţean urma să primească începând cu 1 ianuarie 2014 un număr însemnat de instituţii descentralizate ca urmare a proiectului de lege ce urma să fie adoptat de Parlamentul României în luna decembrie a anului trecut, iar spaţiul disponibil în momentul actual fiind total insuficient pentru desfăşurarea activităţii după preluarea instituţiilor în cauză.
În concluzie nu se pune problema ca mutarea Primăriei să se facă în urma solicitării Consiliului Judeţean ci mai degrabă la iniţiativa personală domnului primar Dorel Coica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.