Conducerea Aeroportului Satu Mare şi-a prezentat realizările pe 2013

aerop
Achiziţionarea unui utilaj de deszăpezire, a unei camere de luat vederi destinată supravegherii pe timp de noapte şi a unui sistem de detectare a explozibililor lichizi sunt doar câteva dintre investiţiile făcute anul trecut la nivelul Aeroportului Satu Mare. Despre realizările anului 2013 şi cu privire la planurile de investiţii pentru anul în curs a vorbit azi, 28 ianuarie în cadrul unei conferinţe de presă directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete.
În expunerea sa Fechete a trecut în revistă evenimentele derulate anul trecut la nivelul aeroportului. Acesta a vorbit despre cea de-a VI-a ediţie a Mitingului Aviatic la care au participat piloţi ai ROUAF, TAROM, MAI şi Aeroclubul României, respectiv despre simularea accidentului aviatic care a mobilizat toate forţele de intervenţie şi salvare.
Pentru anul 2014, Aeroportul Satu Mare are prevăzute o serie de investiţii majore în infrastructură, echipamente şi mijloace mobile, precum şi în soft-uri IT. În ceea ce priveşte infrastructura, Nicolae Fechete a subliniat necesitatea reabilitării suprafeţei de mişcare a aeroportului, extinderea aerogării, construirea unui hangar pentru utilaje, reparaţii capitale la sistemul de iluminat a pistei. Totodată, în acest an este prevăzută şi achiziţionarea unei autospeciale PSI, a unor costume de protecţie pompieri dar şi înlocuirea vechiului autobuz de transport persoane la aeroport cu unul modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.