Rectoratul Universităţii „Babeş-Bolyai” este de acord cu mutarea în clădirea fostei Şcoli Generale nr. 5

primarie1primarie2primarie3 primarie4
Conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca este de acord cu mutarea Extensiei din Satu Mare într-un nou spaţiu, cu condiţia ca Primăria să-i sprijine pentru a amenaja acea clădire. Anunţul a fost făcut public azi, 27 decembrie de către primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a declarat că, Consiliul Judeţean a trimis o adresă prin care solicită eliberarea de către Primărie a unor spaţii. „Primăria are nevoie de un nou spaţiu. Cei de la Consiliul Judeţean ne-au cerut să eliberăm nişte spaţii dar deocamdată nu avem unde să mergem doar dacă nu punem corturi pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Am înţeles că, Consiliul Judeţean şi-a extins activitatea şi astfel are nevoie de spaţii noi. Eu am înţeles acest lucru dar le-am răspuns că deocamdată nu avem unde să ne mutăm şi trebuie să identificăm un spaţiu adecvat. Vrem să amenajăm Primăria în spaţiul unde la ora actuală funcţionează Extenţia Universităţii „Babeş-Bolyai”, iar rectoratul este de acord să meargă în spaţiul Şcolii Generale nr. 5. Rectoratul universităţii ne-a trimis zilele trecute o adresă în acest sens”, a declarat edilul.

Dorel Coica spune că Extensia din Satu Mare a universităţii clujene ar trebui să se mute în noul spaţiu până în septembrie pentru a-şi începe acolo noul an şcolar şi pentru a nu bulversa actul educaţional.

„Dumnealor spun că mai au de amortizat aproximativ 900.000 lei din ceea ce au investit în clădirea de pe Petofi. Vom lua toate actele şi le vom verifica. Dacă aşa este, atunci e normal ca să-i spijinim să renoveze spaţiul în care urmează să se mute”, spune primarul.

Potrivit edilului mutarea Primăriei şi a instituţiilor care ţin de administraţia locală este cu atât mai necesară cu cât angajaţii lucrează în condiţii impropri. „Într-un birou pentru 3-4 oameni, lucrează 7-8 persoane iar pe mese e plin de dosare. Pentru a putea lucra în condiţii optime trebuie să creezi condiţii de lucru civilizate”, a subliniat primarul.
Pentru a arăta condiţiile în care se lucrează în Primărie, la sfârşitul conferinţei de presă edilul, alături de jurnalişti a făcut turul birourilor din cadrul instituţiei pe care o conduce. „Acel sediu nu va fi pentru SCM Dr. Coica ci pentru primarii care vor conduce oraşul de acum încolo”, a declarat Dorel Coica.
Cu privire la mutarea în noul sediu, edilul a declarat că mai întâi acel spaţiu trebuie renovat şi că în momentul de faţă nu se poate estima când se va muta Primăria în noua locaţie.

Un Comentariu la "Rectoratul Universităţii „Babeş-Bolyai” este de acord cu mutarea în clădirea fostei Şcoli Generale nr. 5"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.