Ambasadorul Germaniei în România, a efectuat azi o vizită la Satu Mare

ambasador-germaniaambasador-germania2ambasador-germania3
O delegaţie condusă de noul ambasador al Germaniei în România, Hans Werner Lauck, consulul Germaniei la Timişoara Josef Karl şi reprezentantul minorităţilor germane în Parlamentul României, deputatul Ovidiu Ganţ a efectuat azi, 26 ianuarie o vizită la Satu Mare.

În cadrul întâlnirilor avute în cursul zilei cu prefectul, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Rudolf Riedl, europarlamentarii Ovidiu Silaghi şi Ioan Mircea Paşcu şi cu primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica au fost abordate teme importante cu privire la dezvoltarea municipiului şi judeţului nostru.

În conferinţa de presă susţinută după întâlnirile avute cu oficialii germani, Adrian Ştef şi Dorel Coica au declarat că s-a discutat despre importanţa continuării colaborării în ceea ce priveşte tradiţiile şi cultura germană în judeţul Satu Mare, despre necesitatea atragerii de noi investitori dar şi cu privire la dezvoltarea învăţământului vocaţional şi profesional.

Ambasadorul a declarat că în cursul dimineţii a avut întâlniri atât cu autorităţile cât şi cu reprezentanţii Asociaţiei Economice Româno-Germane după care a vizitat Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare. Hans Werner Lauck a apreciat existenţa unor colaborări bine puse la punct dintre mai multe oraşe şi land-uri din Germania cu municipiul şi judeţul Satu Mare dar şi dorinţa conducerii CJ şi a Primăriei de a dezvolta şi alte asemenea colaborări.

„În cadrul întâlnirii am avut discuţii pe mai multe paliere şi am constatat că multe dintre ideile noastre se suprapun. Au fost discuţii foarte constructive. L-am rugat pe Excelenţa Sa să fie ambasadorul municipiului Satu Mare în Germania în vederea dezvoltării în continuare a investiţiilor care atrag după sine crearea de noi locuri de muncă”, a declarat primarul Dorel Coica.
În luarea de cuvânt, Adrian Ştef a punctat importanţa sprijinului Germaniei în vederea aderării României la spaţiul Schengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.