Proiectul „Pieton pe strada copilăriei”, prinde viaţă la Grădiniţa „Draga Mea”

pieton-ipj-sm
Educaţia rutieră ,începând cu cele mai mici vârste, este o prioritate pentru poliţiştii sătmăreni. Acesta este şi motivul pentru care Poliţia încurajează orice formă de a transmite copiilor informaţii utile privind circulaţia rutieră.

În spiritul acestei idei Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare susţine şi se alătură unui proiect privat iniţiat de Caravana „Anima”, ce presupune organizarea unor spectacole interactive în grădiniţele din municipiul Satu Mare dar şi din alte localităţi ale judeţului, precum şi în şcoli din mediul rural, la clasele primare. Spectacolul „ Pieton pe strada copilăriei” este susţinut în parteneriat cu Poliţia, prima reprezentaţie având loc la Grădiniţa „Draga Mea” din municipiul Satu Mare joi, 23 ianuarie. Peste 100 de copii au învăţat despre regulile de circulaţie, importanţa respectării acestora, rolul poliţistului rutier, prin cântec şi activităţi interactive, dar şi din intervenţiile poliţistului adevărat, prezent la cele două spectacole organizate.

Acţiunea a fost primită cu interes de copii, dar şi de educatoarele grădiniţei care au apreciat atât calitatea spectacolului, cât şi informaţiile transmise pe înţelesul micuţilor. Până în luna martie a acestui an peste 1.000 de preşcolari şi şcolari mici vor participa la aceste activităţi de educaţie rutieră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.