DIICOT a data iama-n hackerii sătmăreni

hacker
Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice efectuează azi, 24 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Satu Mare, în vederea destructurării unui grup de hakeri. Acţiunea procurorilor DIICOT s-a desfăşurat concomitent şi în cooperare cu autorităţile judiciare din SUA, India şi China.

Oamenii legii susţin că aceştia au lansat atacuri informatice şi au accesat fără drept, începând cu anul 2012, peste 2.000 de conturi de poştă electronică. Modalitatea de acţionare consta în postarea pe diferite site-uri de internet a unor anunţuri prin care, în schimbul unor sume de bani, învinuiţii îşi ofereau serviciile în sensul accesării fără drept a unor sisteme informatice sau căsuţe de corespondenţă electronică.

În baza solicitărilor punctuale privind adresele de poştă electronică unde clienţii erau interesaţi să obţină accesul, după accesarea neautorizată a conturilor respective, erau trimise clienţilor parolele de acces şi se primeau banii pentru “serviciul” efectuat, constând în sume cuprinse între 50 şi 200 USD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.