Un poliţist la 478 de locuitori

Constantin-Talos
În judeţul nostru, un poliţist deserveşte 478 de locuitori, reiese din evidenţele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. Potrivit inspectorului şef al IPJ, Constantin Taloş, gradul de acoperire cu personal la nivelul instituţiei este de 91,4%.

Statutul de organizare al inspectoratului are prevăzute un număr de 828 de posturi, din care 175 de ofiţeri, 67 agenţi şi 36 de personal contractual. Totodată, mai trebuie amintit că anul trecut opt poliţişti au fost sancţionaţi pentru abateri şi alţi 150 au fost atenţionaţi.

În ceea ce priveşte alocaţiile bugetare aprobate pentru anul 2013, Taloş spune că s-a primit suma de 46.353.874,97 lei. În cursul anului precedent eforturile s-au concentrat în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor de consolidare şi modernizare sediului Poliţiei Municipiului Satu Mare. Asftel că, în luna decembrie (2013) a fost posibilă mutarea serviciilor criminalistic, rutier, comunicaţii şi informatică în noul sediu.

Din raportul IPJ reiese că poliţiştii sătmăreni se confruntă cu dificultăţi şi în ceea ce priveşte numărul de maşini aflate în dotare. Astfel, parcul auto al IPJ Satu Mare este acoperit doar în proporţie de 49%, iar din cele 168 de autoturisme, doar 145 sunt funcţionale. Taloş spune că din totalul maşinilor aflate în dotare, 54 au o vechime de peste 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.