Filarmonica „Dinu Lipatti” a intrat în proprietatea Primăriei Satu Mare

coica-fatyol
Primăria şi Consiliul Local Satu Mare au devenit proprietarii de drept a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica „Dinu Lipatti”. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, împreună cu directorul filarmonicii, dr. Rudolf Fatyol în cadrul unei conferinţe de presă ce s-a desfăşurat azi, 23 ianuarie.

Edilul a declarat că astfel a fost îndreptată greşeală făcută atunci când, la cumpărarea Hotelului „Dacia” de către omul de afaceri Vasile Ţânţaş, acesta a fost vândut la pachet cu clădirea filarmonicii. Dorel Coica a subliniat faptul că Primăria şi Consiliul Local vor finanţa în continuare activitatea instituţiei de cultură chiar dacă în viitor Consiliul Judeţean (CJ) nu va mai aloca bani pentru funcţionarea acesteia.

„În urmă cu două zile clădirea Filarmonicii „Dinu Lipatii” a intrat în proprietatea Primăriei şi Consiliului Local Satu Mare. Finanţarea o vom face împreună cu Consiliul Judeţean dar dacă ei nu doresc, vom face toate eforturile pentru a putea finanţa noi filarmonica”, a declarat edilul Sătmarului.

În ceea ce îl priveşte pe directorul Rudolf Fatyol, primarul a spus că în momentul de faţă nu se pune problema schimbării acestuia din funcţie „deoarece este un om şi un artist deosebit”.

Vă reamintim că, scandalul legat de clădirea filarmonicii a izbucnit în 2011, în urma unei hotărâri a Consiliului Local prin care erau începute formalităţile de înscriere în cartea funciară a imobilului aferent sălii filarmonicii şi care a fost atacată în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu de la acea vreme, Radu Giurcă, a invocat dreptul constituţional al proprietarului asupra clădirii, iar hotărârea a fost suspendată de drept. Tribunalul Satu Mare a dat câştig de cauză Prefecturii însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Oradea.
În vara lui 2010 (pe 10 iunie), Curtea de Apel Oradea, printr-o decizie irevocabilă a dat câştig de cauză municipalităţii, spunând că reglementarea situaţiei juridice a părţii de imobil în care funcţionează filarmonica este legală. În cursul lunii octombrie a anului trecut, magistrastraţii orădeni au respins şi contestaţia în anulare formulată de Ţânţaş.

2 Comentarii la "Filarmonica „Dinu Lipatti” a intrat în proprietatea Primăriei Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.