A scăzut incidenţa îmbolnăvirilor de tuberculoză în judeţul Satu Mare

TBC
Numărul bolnavilor de tuberculoză pulmonară a scăzut anul trecut în judeţul Satu Mare, comparativ cu 2012, potrivit datelor statistice prezentate azi, 23 ianuarie în cadrul unei conferinţe de presă de către managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, dr. Ioan Sergiu.

Din evidenţele unităţii spitaliceşti reiese că incidenţa îmbolnărilor cu tuberculoză a scăzut de la 105 cât era în 2012, la 81 anul trecut, raportat la 10.000 de locuitori.
În cadrul aceleiaşi întâlniri cu presa, dr. Ioan Sergiu s-a referit şi la lucrările de reabilitare executate anul trecut la clădirile aparţinând spitalului. Astfel, în 2013 a fost reabilitată secţia de la Bixad a Spitalului de Pneumoftiziologie, cazanele pe GPL au fost înlocuite cu cazane pe lemne şi s-au făcut o serie de reparaţii la spitalul din Satu Mare.

Totodată, au fost achiziţionate un aparat de developat filme pentru diagnosticare, un EKG, un spirometru, un ecograf Doppler, respectiv un autoturism prin programul „Rabla”.
În acest an se doreşte reabilitarea clădirii dispensarului din Satu Mare, refacerea acoperişului Spitalului de Pneumoftiziologie (Satu Mare) dar şi achiziţionarea unui aparat Roentgen modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.