Viitorii şoferi învăţaţi să fie mai atenţi în trafic

TINERI-LA-VOLAN-2.7

Poliţiştii sătmăreni continuă seria întâlnirilor cu elevii şcolilor de şoferi prevăzute în cadrul proiectului “Tineri la volan”, în încercarea de a diminua numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Marţi, 21 ianuarie, a fost organizată o nouă sesiune informativă avându-i ca beneficiari pe elevii Şcolii de Şoferi “Nord Star” din Satu Mare. Întâlnirea a fost susţinută de inspectorul Felicia Hrihorişan din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare şi de inspectorul Puşa Beatrix Câmpan, din partea Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog (CEPCA), instituţie parteneră în proiect.

În prezentările susţinute de cei doi specialişti au fost incluse date privind dinamica accidentelor rutiere mortale în plan mondial, naţional şi judeţean, cauzele producerii acestor evenimente şi responsabilitatea lor, date privind conducătorii auto implicaţi în accidente mortale dar şi victimele acestora, subliniindu-se gradul mare de implicare al tinerilor şoferi în accidente mortale. Totodată, a fost abordată o temă legată de consumul de alcool, droguri şi medicamente, dar şi implicaţiile fumatului şi consumului de cafea ca substituent al odihnei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.