Poliţiştii români şi francezi caută hoţi de tractoare la Satu Mare

tractoare

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, procurorii DIICOT în colaborare cu autorităţile franceze au destructurat o reţea de hoţi de tractoare. Oamenii legii susţin că aceştia au furat zeci de tractoare din Franţa, pe care apoi le-au vândut cu acte false.

În urma investigaţiilor efectuate a reieşit că membrii grupării au furat, începând din august 2012 un număr de 39 de tractoare, de la societăţi de vânzare a utilajelor agricole din Franţa, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro.

În vederea destructurării acestei grupări în cursul zilei de marţi, 21 ianuarie oamenii legii au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Alba, Braşov, Mureş şi Satu Mare. Se pare că gruparea infracţională avea legături şi în Spania dar şi în Ungaria.

Din investigaţiile efectuate până la această oră reiese că cetăţeni români, domiciliaţi în Spania s-au deplasat în Franţa unde au furat tractoarele, utilaje pe care apoi le-au transportat cu tirurile în Spania. De acolo, tractoarele au fost duse în ţări din estul Europei, în special în Ungaria, unde erau vândute în baza unor documente falsificate. Tractoare furate din Franţa au fost descoperite în Ungaria, Germania şi România.

Oamenii legii au identificat 15 membrii ai grupării, dintre care 12 români şi trei maghiari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.