Peste 150 de evenimente organizate anul trecut de Centrul de Creaţie Satu Mare

felician-pop
Anul trecut, Centrul de Creație a realizat 80% din activităţile propuse, reușind să organizeze nu mai puțin de 162 de evenimente culturale.

În prezentarea făcută în cursul zilei de azi, 22 ianuarie, directorul instituţiei, Felician Pop a trecut în revistă câteva dintre evenimentele culturale desfăşurate anul trecut. Dintre acestea amintim: “Recitatio” (ediţia a VII-a), “Prim Art” (ediţia I), “Sâmbra oilor”, “Oţeloaia”, “Danţu’ Mânânţăilor”, „Danţu’ la şură”, etc.

Pentru anul în curs, conducerea instituției și-a propus să organizeze pe lângă evenimentele deja consacrate şi alte manifestări noi.”Avem foarte multe evenimete de organizat, sunt şi unele noi cum ar fi, un concurs de folclor someşan la Medieşu Aurit, în care să invităm artişti din zona Transilvaniei, numele evenimentului “Rozmarin în colţul mesei”, vine de la o melodie a cântăreţulul Nicolae Sabău. O tabără de Limba și literatura română, pentru tinerii din Ucraina. În Ucraina sunt patru sate în care 90% din localnici declară că sunt volohi (români) dar au fost deznaţionalizaţi, iar noi încercăm să venim în sprijinul lor pentru ai ajuta să înveţe limba română”, a declarat Felician Pop.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.