Preşedintele PMP Satu Mare cere demisia ministrului de Interne Radu Stroe

Dr.-Laura-Bota
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, dr. Laura Bota cere demisia ministrului de Interne Radu Stroe pentru “incapacitatea instituţională şi morală” de a gestiona situaţia de criză apărută în urma accidentului aviatic produs luni în Munţii Apuseni.

“Inadmisibil ca în 2014 să dispară un avion de pe radar cu toate autorizaţiile legale de zbor şi să nu poată fi localizat decât dupa 6 ore !!! Unde au fost toate instituţiile abilitate ??? Această lipsă de mobilizare a dus la moartea a două persoane, care se puteau salva încă … Ruşine acestui sistem !!!
Ieri am primit o nouă dovadă a crasei incompetenţe a autorităţilor române. Tragicul accident aviatic în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa a fost privit cu o maximă detaşare de către membri ai executivului. Cerem demisia ministrului de Interne pentru incapacitatea instituţională şi morală de a gestiona această situaţie de criză !!!
Este incredibil câtă aroganţă şi infatuare a afişat ministrul de Interne în interviurile acordate ieri. La faţa locului puteau fi trimise instituţiile abilitate de a interveni, inclusiv un coordonator. Condamn indolenţa afişată de Radu Stroe. Nu poţi declara că aeronava SMURD nu a fost trimisă întrucât “aceasta este pentru salvare de oameni, nu pentru alte activităţi”. Sau prelevarea de organe nu este pentru salvarea de vieţi? Se pare că în mintea domnului ministru Radu Stroe răspunsul este negativ. Incidentul nu avea nevoie de o celulă de criză constituită la 12 ore de la accident, ci de un coordonator. Ştim cu toţii cât de preţioasă este fiecare secundă trecută pentru victima unui accident. Dar domnul Radu Stroe nu este la prima problemă majoră. În concluzie, îi cerem să demită prefecţii, să solicite o anchetă internă a instituţiilor abilitate de a interveni în astfel de situaţii şi, în final, pentru a remedia complet toate inconsecvenţele, îi cerem să îţi dea demisia!

În acest accident de avion în care au fost rănite cinci persoane şi şi-au pierdut viaţa alte două, între care pilotul Adrian Iovan, care pilota aparatul de zbor şi o stundentă în anul V la Facultatea de Medicina Militară victimele fiind găsite abia după şase ore de căutări.
Condoleanţe famililor îndoliate !

Secretar reginal PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura BOTA”.

Un Comentariu la "Preşedintele PMP Satu Mare cere demisia ministrului de Interne Radu Stroe"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.