Sătmăreanca Simona Pop a luat aurul la Cupa Mondială de la Doha

simona-pop
Componentă a echipei feminine de spadă a României care a participat în acest weekend la Cupa Mondială de la Doha (Qatar), prima etapă din acest an, sătmăreanca Simona Pop a fost medaliată cu aur în cadrul competiţiei. În prezent Simona Pop ocupă locul 26 în clasamentul mondial şi locul II la nivel naţional.

Spadasina şi-a început cariera sportivă la CS Satu Mare dar în prezent este legitimată la Steaua Bucureşti. La proba pe echipe, care a avut loc duminică, 19 ianuarie, ţara noastră a fost reprezentată de: Ana Maria Brânză, Maria Udrea, Raluca Sbârcia şi Simona Pop.

În prima fază fetele antrenate de Octavian Zidaru au trecut cu bine de Polonia, întâlnind apoi în sferturi echipa Estoniei pe care au învins-o la limită, 45 la 44. În semifinale fetele noastre au învins SUA, cu scorul de 26 la 25 iar în marea finală s-au întâlnit cu echipa Chinei, reuşind să-şi adjudece victoria (19-18).

Simona Pop are 25 de ani şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu din Satu Mare şi a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Este căsătorită cu scrimerul sătmărean, Adrian Pop.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.