Au fost recepţionate autospecialele achiziţionate de ADI „Transilvania de Nord”

masini-pompierimasini-pompieri2masini-pompieri1

Au fost recepţionate autospecialele achiziţionate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”
Azi, 20 ianuarie a avut loc recepţionarea celor şase autospeciale cu apă şi spumă, de capacitate medie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”.

La eveniment au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Rudolf Riedl dar şi reprezentanţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Satu Mare, respectiv din judeţele aparţinând Regiunii de Nord-Vest.

Aceste şase autospeciale, împreună cu cele de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă primite în cursul lunii octombrie a anului trecut (2013), au fost achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” în cadrul proiectului mai sus amintit. Autospecialele achiziţionate vor fi distribuite la cele şase ISU din Regiunea de Nord-Vest şi anume: Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare. Valoarea totală a autospecialelor din cele două loturi este de 7.978.000 lei fără TVA.

Potrivit celor declarate de inspectorul şef al ISU „Someş” Satu Mare, Dan Gheorghe, după primirea celor nouă autospeciale care le-au revenit până în prezent judeţului Satu Mare s-a reuşit reducerea considerabilă a timpilor de intervenţie. În cea de-a III-a etapă a proiectului care a trecut deja de evaluarea tehnică şi financiară vor fi achiziţionate autospeciale cu scară, pentru intervenţiile la înălţime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.