Tinerii liberali invitaţi să lupte pentru un loc pe listele PNL la europarlamentare

tnl-smTNL1

„10 pentru Europa” este numele proiectului-concurs prezentat azi, 19 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă. Proiectul a fost descris de către preşedinţii Organizaţiei Judeţene şi a celei Municipale a TNL Satu Mare, Gheorghe Rişcău, respectiv Robert Laszlo.

Concursul este iniţiat de structurile naţionale de conducere ale TNL şi a Cluburilor Studenţeşti Liberale (CSL). Potrivit celor declarate de Gheorghe Rişcău, proiectul „10 pentru Europa” dă posibilitatea tinerilor competenţi din România să ajungă pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din mai 2014.

Cei care doresc să facă parte dintre cei zece tineri liberali ce vor candida pe lista PNL la europarlamentarele din acest an vor avea de parcurs 10 etape. În prima fază, tinerii sunt rugaţi să se înscrie pe site-ul proiectului www.10pentrueuropa.ro. Înscrierile se pot face până pe data de 30 ianuarie.

Urmează apoi votul online, candidaţii putând fi votaţi pe site-ul competiţiei până pe data de 15 februarie. Primii 60 în ordinea voturilor obţinute vor trece în următoarea etapă de selecţie. Candidaţii vor trebui să organizeze evenimente locale, să aibă apariţii în media locală şi naţională. Apoi potenţialii candidaţi vor susţine şi un interviu în faţa unei comisii de jurizare, iar pe data de 30 martie vor fi anunţaţi cei 20 de finalişti. Marea finală va avea loc pe 5 aprilie, în cadrul unui eveniment-concurs organizat în faţa a 7.000 de spectatori şi care va avea loc la Romexpo. Concurenţii vor avea de înfruntat trei probe, în urma cărora vor fi desemnaţi cei 10 candidaţi ai TNL pe listele Partidului Naţional Liberal.

 

Un Comentariu la "Tinerii liberali invitaţi să lupte pentru un loc pe listele PNL la europarlamentare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.