Prima participare a județului Satu Mare la un târg de turism internațional

sm-viena1
sm-viena2sm-viena3

Judeţul Satu Mare, reprezentat de Consiliul Judeţean (CJ), a fost selectat ca şi regiune parteneră a standului României la Târgul Internaţional de Turism de la Viena. Imaginea castelului din Carei a fost una dintre simbolurile standului.

Delegaţia sătmăreană alcătuită din consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai aparatului de specialitate a CJ, a fost condusă de preşedintele instituţiei, Adrian Ştef, respectiv de cei doi vicepreşedinţi Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

În cadrul târgului au fost prezentate obiective şi destinaţii turistice din judeţul nostru, produsele noastre tradiţionale, respectiv obiceiurile zonei. Standul sătmărenilor a fost foarte apreciat de către vizitatori, care au putut afla informaţii cu privire la investiţiile făcute în domeniul turismului în ultima perioadă şi obiectivele turistice introduse recent în circuitul internaţional precum: Castelul Karoly de la Carei, Cetatea de la Ardud, cuptoarele dacice de la Medieşu Aurit şi Aqua Parcul din Satu Mare.

Potrivit reprezentantului Autorităţii Naţionale pentru Turism în Austria, Simion Giurcă “judeţul Satu Mare a reuşit să transmită informaţiile unei culturi înfloritoare prin prezenţa Ansamblului “Cununiţa” în costume naţionale autentice foarte atrăgătoare şi au fascinat prin prestaţii artistice atât muzicale cât şi prin dans şi să atragă atenţia atât asupra judeţului cât şi asupra standului României. Trebuie menţionat faptul că Satu Mare s-a prezentat şi cu ceramica de Vama şi cu produse culinare şi băuturi reprezentative ale judeţului de la cunoscuta ţuică Zetea până la vinul Hetei. Pot să vă spun că prezenţa judeţului nu a fost fără ecou, fiind identificat şi vizualizat ca zonă turistică de actorii de pe piaţa turistică din Viena care au descoperit aici la târg o zonă turistică de exploatat nu doar de tranzitat. Am convingerea că aceste eforturi nu au fost inutile şi vor conduce într-un termen mediu la o creştere a consumului de produse turistice de către turiştii austrieci în judeţul Satu Mare”.

Standul României a fost vizitat şi de către reprezentantul companiei organizatoare a târgului, Mathias Limbech, respectiv de cel al Parlamentului landului Viena, profesorul Harry Kopietz.

“Prezentarea judeţului nostru la târgurile internaţionale de turism, cum este şi cel de la Viena, este un prim pas în dezvoltarea turismului local. Doar dacă prezentăm şi sprijinim valorile locale, făcându-le cunoscute Europei, putem dezvolta latura turistică a judeţului nostru” a declarat preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef.

Participarea judeţului nostru la acest târg face parte din strategia de dezvoltare turistică a Sătmarului implementată şi finanţată de CJ. Acesta a fost un moment oportun pentru a prezenta multiculturalitatea locală, specifică judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.