Vezi ce trebuie să faci dacă ai 20 de vaci

vaca

Fermierii care deţin cel puţin 20 de vaci în explotaţie trebuie să înscrie întregul efectiv de animale în Registrul genealogic al rasei, al uneia dintre asociaţiile acreditate de către Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Bucureşti, aflate pe raza judeţului de domiciliu al acestora. Crescătorii de bovine sunt obligaţi să-şi înregistreze animalele în decurs de 3 luni de la data depunerii cererii de solicitare a primei.

Adeverinţa primită la înscrierea bovinelor, trebuie depusă până pe data de 27 ianuarie 2014, inclusiv, la centrul judeţean/local al APIA, unde fermierul a înregistrat cererea de solicitare a primei. În cazul în care numărul de vaci scade sub 20 de capete, fermierii au obligaţia de a înştiinţa centrul judeţean/local APIA, în termen de 7 zile lucrătoare de la data diminuării efectivului. În condiţiile în care până la data de 27 ianuarie solicitanţii nu depun adeverinţa la APIA aceştia nu vor putea beneficia de primele prevăzute în Ordinul nr. 920/10.09.2013, deoarece cererea este considerată incompletă.

În judeţul Satu Mare asociaţiile acreditate de către Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Bucureşti, pentru a elibera aceste adeverinţe sunt următoarele: Asociaţia judeţeană a crescătorilor de taurine, respectiv Asociaţia judeţeană a crescătorilor de bovine „Genetica” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.