Proiect pentru prevenirea abuzurilor sexuale cu minori şi a pedofiliei

proiect-pedifilie
„Mijloace de informare şi prevenire a abuzurilor sexuale cu minori şi a pedofiliei” este titlul proiectului lansat azi, 17 ianuarie la Restaurantul „Paloma” din Satu Mare. Iniţiativa vine din partea a două sătmărence, Edita Enciu, respetiv Andrea Demeter la care s-au alăturat o serie de instituţii.

Astfel, partenerii proiectului sunt: Primăria Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), Poliţia Locală Satu Mare şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 6 luni, începând din data de 16 ianuarie 2014. În cadrul acestui demers vor avea loc o serie de acţiuni de informare a copiilor şi a părinţilor şi implicarea elevilor în diverse activităţi extraşcolare pe această temă pentru a preveni producerea unor tragedii. Primăria Satu Mare ca partener în acest proiect, va asigura broşurile, fluturaşii, respectiv afişele tematice care vor fi distribuite la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

Viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca a declarat că instituţia pe care o reprezintă se implică în acest demers pentru a preveni producerea unor tragedii precum cele de anul trecut (2013), referindu-se aici la cazul lui Vivien (fetiţa de 10 ani, ucisă de Ovidiu Deteşan) şi la cel al copilului de 7 ani abuzat sexuat de Adrian Nistor. Potrivit viceprimarului Radu Roca, materialele puse la dispoziţie de Primărie vor fi distribuite atât elevilor cât şi părinţilor acestora.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 6 luni, până pe data de 6 iunie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.