274 de sătmăreni amendaţi pentru că au sunat abuziv la „112”

112
Din statistica pe anul 2013, realizată de Serviciul de Tecomunicaţii Speciale (STS) reiese că în judeţul Satu Mare au fost înregistrate un număr total de 255.944 de apeluri de urgenţă.

Îngrijorător este faptul că, 75,57% dintre apelurile înregistrate au fost false şi doar 24,43% au fost reale. Cele mai multe apeluri primite au fost redirecţionate către SMURD (63,21%), urmând Poliţia cu 26,52%, Pompierii cu 8,44% iar cele mai puţine apeluri au fost redirecţionate către Jandarmerie, 1,83%.

Din aceleaşi evidenţe reiese că 274 de sătmăreni au fost sancţionaţi pentru că au sunat abuziv la „112”.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea “multe persoane sună fără a avea o urgenţă, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale. Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.