Alegerile europarlamentare, prioritatea numărul 1 pentru UDMR, în 2014

Kelemen-Hunor2
Menţinerea scorului electoral obţinut la ultimele alegeri europarlamentare este prioritatea principală a UDMR la scrutinul din acest an ce va avea loc pe 25 mai. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a venit azi, 16 ianuarie la Satu Mare pentru a discuta cu liderii locali ai formaţiunii strategia ce trebuie adoptată în vederea alegerilor europarlamentare din acest an.

În cadrul unei scurte declaraţii de presă, Kelemen Hunor a subliniat faptul că lista cu candidaţii pentru alegerile europarlamentare va fi finalizată până la sfârşitul lunii februarie, candidaţii având termen să-şi depună dosarele până pe data de 15 februarie. „Apoi candidaturile vor fi analizate iar până la sfârşitul lunii februarie se va şti atât componenţa listei cât şi ordinea candidaţilor. Pentru a putea depune lista cu candidaţi avem nevoie de 200.000 de semnături la nivel naţional, ceea ce nu e puţin lucru”, a declarat liderul UDMR.

În ceea ce priveşte eventualele coaliţii preelectorale, Kelemen recunoaşte că s-au purtat discuţii cu Partidul Civic Maghiar (PCM) însă formaţiunea pe care o conduce va candida sub propria siglă şi propria denumire la scrutinul din mai.

Referitor la alegerile prezidenţiale, liderul UDMR a declarat că până în prezent nu s-a decis dacă formaţiunea va avea candidat propriu pentru funcţia de preşedinte, discuţiile în acest sens vor fi purtate doar după alegerile europarlamentare.

Totodată, liderul UDMR şi-a manifestat dezacordul cu privire la comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru modificarea Constituţiei, spunând că „nu este o idee binevenită”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.