Judeţul Satu Mare este reprezentat la “Târgul de turism” de la Viena

Targ-de-turism
Satu Mare participă ca şi regiune parteneră, pentru prima dată, la “Târgul de turism” de la Viena conform strategiei de dezvoltare turistică a judeţului, implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean (CJ). Delegaţia sătmăreană este condusă de preşedintele CJ, Adrian Ştef şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

Vor fi prezentate obiective şi destinaţii turistice din judeţul nostru, produsele noastre tradiţionale, obiceiurile şi tradiţiile zonei. Reprezentanţii judeţului Satu Mare vor prezenta materiale informative şi vor oferi informaţii vizitatorilor.

Sătmărenii vor oferi un program artistic atât la scena mare a Centrului expoziţional (la stand), cât şi la Seara românească. De asemenea, va fi prezent şi meşterul olar din Vama, Istvanfi Geza. Ansamblul folcloric care va reprezenta judeţul Satu Mare este “Cununiţa” condus de Leontina Dorca şi Maria Carmen Sas.

Vineri 17 ianuarie, de la ora 18.30 va avea loc “Seara României”, un eveniment deja tradiţional cu ocazia “Târgului de turism” din Viena. Va avea loc o prezentare de carte, muzică şi dansuri, dar şi un bufet cu băuturi româneşti, asigurate deopotrivă de Biroul de turism al României din Viena cât şi de către județul Satu Mare, regiunea parteneră. La “Seara României” sunt invitaţi circa 200 de persoane, oficialităţi, specialişti în domeniul turismului, reprezentanţi mass-media.

Participarea judeţului nostru la acest târg face parte din strategia de dezvoltare turistică a Sătmarului implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean. “Prezentarea judeţului nostru, la târgurile internaţionale de turism, cum este şi cel de la Viena, este un prim pas în dezvoltarea turismului local. Doar dacă prezentăm şi sprijinim valorile locale, făcându-le cunoscute Europei, putem dezvolta latura turistică a judeţului nostrum” a declarat preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef.

Târgul de la Viena este unul internaţional, destinat atât specialiştilor cât şi publicului larg, în cadrul căruia s-au înscris circa 750 de expozanţi din 70 de ţări. Numărul vizitatorilor în anii precedenţi a fost de aproximativ 150.000 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.