Hala unei fabrici de mobilă din Ardud, distrusă de flăcări

incendiu
Fabrica de mobilă SC Universal SRL, situată pe strada Gării nr. 2 din Ardud a fost distrusă de flăcări în noaptea de luni, 13 spre marţi 14 ianuarie. Focul a izbucnit în jurul orei 23.30, iar pentru localizarea şi stingerea incendiului au acţionat atât pompierii din localitate cât şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare.
Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al ISU „Someş” Satu Mare, Aurel Ulici, flăcările au distrus: acoperişul halei pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp, materialul lemons (subansamble şi produse finite), aproximativ 700 scaune, 400 mp tapiţerie, 1000 mp vinilin, 300 mp piele, 4 mc burete, 15 mc scândură şi 60 litri de lac.
Totodată, s-au degradat utilaje de prelucrare a lemnului (freze, ferăstru circular, etc.), utilaje pentru tapiţat, pentru finisat, cabină pulverizare lac, utilaje pentru fabricat geamuri termopan, un ifron, un bobkat, instalaţia de exhaustare şi scheletul metalic al acoperişului.
Din primele cercetări reiese că incendiul a fost provocat de o scânteie provenită de la instalaţia de exhaustare. Valoarea pagubelor materiale se ridica la suma de aproximativ 1.100.000 lei (aproximativ 200.000 de euro).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.