Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă, la frontiera cu Ucraina

politia-frontiera-caine

Luptă ca-n filme pentru reţinerea unui grup de contrabandişti de ţigări, care încercau să scape de poliţiştii de frontieră din Negreşti-Oaş şi Sarasău (judeţul Maramureş). Oamenii legii au fost atacaţi cu bâte şi lemne, însă în cele din urmă o parte dintre aceştia au fost reţinuţi cu focuri de armă.

Acţiunea s-a desfăşurat luni (13 ianuarie) dimineaţă, în jurul orei 09.30, când poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care a trecut graniţa din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Moişeni, transportând în spate, colete voluminoase. În momentul în care au fost somaţi, membrii grupului au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin. Pentru a-i opri poliţiştii au tras două focuri de avertisment în aer, reuşindu-se reţinerea unei persoane, unui cetăţean român, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 48 colete ambalate în folie de culoare neagră. Cu ajutorul câinelui de urmărire, poliţiştii au mai descoperit şi reţinut un cetăţean ucrainean.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului vecin, SPF Sarasău (județul Maramureș) au venit în sprijinul colegilor din Negreşti-Oaş, reuşind interceptarea contrabandiştilor în apropierea frontierei cu Ucraina. Deoarece cei în cauză au devenit agresivi, atacându-i pe poliţiştii de frontieră cu bâte şi lemne, oamenii legii au tras zece focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se astfel imobilizarea şi reţinerea a doi cetăţeni ucraineni.

Celelalte persoane au fugit pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene, care au comunicat că, în urma investigaţiilor, au reţinut trei cetăţeni ucraineni şi au depistat 15 colete cu ţigări.

Cele patru persoane reţinute de poliţiştii de frontieră români au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii, acestea fiind Vasisle S., de 37 ani, domiciliat în judeţul Maramureş, I. H. de 17 ani, Mzhailovyci K. de 25 ani şi Ivanovyci P. de 37 ani, domiciliaţi în Ucraina.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 24.000 pachete ţigări, marca „Jin Ling”, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 214.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să fie prezentaţi Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti-Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.