Petre Mureşan: “Victoria PDL la Curtea Constituţională pe legea descentralizării este o şansă dată românilor şi comunităţilor locale”

Petre-Muresan

„Legea descentralizării, proiect controversat al guvernarii USL şi o sfidare la adresa românilor şi a comunităţilor locale aflate într-o continuă sărăcire, a fost declarata de către CCR neconstituţională, în întregime.

Majoritatea abuzivă USL, de 70 %, a propus românilor un proiect abuziv pentru România. Legea Dragnea, de feudalizare a României, s-a dovedit un eşec al reformei administrative şi al dezvoltării României moderne. Acest proiect urma să transforme judeţele în feude în care preşedinţii de Consilii Judeţene taie şi spânzură, iar cetăţenii şi comunităţile locale urmau să fie cu toţii la mâna unui politician, devenit prin lege vătaf. Imaginea judeţului nostru, cu lupte acerbe pentru putere politică şi influenţă economică, cu abandonarea totală a interesului sătmăreanului în favoarea binelui personal sau de familie, este edificatoare în perspectiva transferului absolut de putere către baronii USL. “USL-bălăcăreala” sătmăreană este o mică picătură din oceanul dezastrului naţional care urma să devină descentralizarea României, sub guvernarea USL.

PDL a avertizat în repetate rânduri că proiectul descentralizării – așa cum a fost el conceput și asumat de puterea PSD–PNL – încalcă Constituţia, încalcă principiile funcţionării administraţiei publice locale, precum şi regimul proprietăţii. Numeroasele demersuri făcute de PDL împotriva adoptării acestei legi au fost respinse constant de către majoritatea USL-istă, dar iată că argumentele politice şi juridice au fost declarate corecte de către Curtea Constituțională, aceasta dând câștig de cauză sesizării PDL şi invalidând în ansamblul ei această lege aberantă.

Denumită şi legea Dragnea, legea dezorganizării administraţiei şi a jefuirii patrimoniului naţional, ar fi fost o reală înfrângere a statului de drept, marcând încă o victorie a acestei guvernări ticăloase pentru România.

Din fericire pentru români, respingerea de către CCR a descentralizării marca USL echivalează cu adoptarea unei moțiuni de cenzură. Guvernul Ponta trebuie să demisioneze !

Preşedinte PDL Satu Mare
Petre Mureşan”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.