Mâncare servită în caserole de unică folosinţă la Spitalul Judeţean

Spital2Spital5Spital4Spital3Spital1
Începând de azi, 11 ianuarie, bolnavii de la Spitalul Judeţean Satu Mare primesc mâncarea în caserole de unică folosinţă. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean (CJ) şi al spitalului, acesta este un pas important în ceea ce priveşte asigurarea unor condiţii la nivel european pentru pacienţi.

Schimbarea modului de servire a mâncării a fost prezentat în această seară pe Secţia de Ortopedie a Spitalului Nou de către preşedintele CJ, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Erica Venemozer, directorul medical, dr. Paula Mare, directorul de îngrijiri medicale, Gabriela Opriş şi de directorul economic al SJU, Mircea Pal.

„Am făcut un pas foarte mare pentru a putea asigura condiţii optime, condiţii la nivel european pentru pacienţii din sistemul de sănătate sătmărean. Am vrut să schimbăm acele condiţii neigienice în care se servea mâncarea. Acum ne vom putea altfel prezenta în faţa tuturor. Prin utilizarea acestor caserole şi tacâmuri de unică folosinţă, chetuielile la materialele de curăţat vesela scad automat”, a declarat Adrian Ştef.

Preşedintele CJ a subliniat şi faptul că prin implementarea noului sistem de a servi hrana pentru pacienţi există garanţia respectării cantităţii de mâncare ce trebuie asigurată fiecărui pacient.

În luarea de cuvânt Mircea Govor a precizat că „chiar dacă nu erau probleme la spitalul municipal această măsură se lua. Vă asigur. Suntem în stare să stăpânim lucrurile şi într-o lună de zile nu veţi mai recunoaşte nici spitalul municipal deoarece vor fi renovate secţiile. Anul nou începe cu dreptul pentru Consiliul Judeţean”.

„Acesta este un vis împlinit pentru mine. De mult am visat să văd caserole pe cărucioare şi nu găleţi. Am făcut o analiză cost-beneficiu, cât ne costă partea de curăţenie, cât e timpul alocat de infirmierele care nu pot să stea lângă pacienţi deoarece pierdeau foarte mult timp în bucătărie, strângând vesela. Ca şi costuri suntem la egalitate dar condiţiile în care pacienţii primesc mâncarea sunt net superioare şi avem avantajul că infirmierele vor sta lângă pacienţi”, a declarat Erica Venemozer.

Spitalul oferă zilnic masa pentru aproximativ 700 de pacienţi, iar costul mediu al meniului pentru un bolnav variază între 7 şi 11 lei pe zi.

4 Comentarii la "Mâncare servită în caserole de unică folosinţă la Spitalul Judeţean"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.