Rezultatele anchetei solicitate de Ministerul Sănătăţii pe Secţia de Interne de la Spitalul Vechi

interne-spital-satu-mare
Pereţi scorojiţi, mucegai, instalaţii sanitare funcţionale parţial sau improvizate, grupuri sanitare uzate şi mobilier deteriorat şi uzat este rezultatul anchetei efectuate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) împreună cu cei ai Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare la nivelul corpului B a Secţiei de Medicină Internă de la Spitalul Vechi. În urma anchetei, în data de 7 ianuarie secţia a fost închisă, urmând să fie demarate lucrările de igienizare şi modernizare ai acelor spaţii.

În continuare vă prezentăm raportul întocmit de comisia de control în urma verificărilor efectuate pe Secţia de Interne de la Spitalului Vechi:

„Ca urmare a anchetei efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare de către reprezentanţii DSP Satu Mare, împreună cu o echipă a Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află unitatea sanitară, s-au constatat următoarele:
Secţia Medicină Internă I funcţionează cu un număr de 75 de paturi în 2 corpuri de clădiri – corpul A, cu un număr de 55 de paturi şi corpul B cu un număr de 20 de paturi.
În cursul anului 2013, în baza Programului de Conformare, au fost demarate lucrările de igienizare, reamenajare, dotare care au fost finalizate integral la începutul lunii septembrie 2013 pentru corpul A a secţiei de Medicină Internă I.
La data anchetei, echipa de control a constatat următoarele neconformităţi la nivelul corpului B al Secţiei de Medicină Internă I:
– Toate spaţiile din cadrul corpului B necesită lucrări de reparaţii, igienizare şi modernizare deoarece prezintă pereţi scorojiţi, mucegai, instalaţii sanitare parţial funcţionabile sau improvizate, tâmplărie uzată, deteriorată.
– Grupurile sanitare pentru personal şi pacienţi sunt vechi şi uzate
– Mobilierul deteriorat, uzat.
Această situaţie se datorează faptului că nu au putut fi finalizate lucrările de reparaţii, igienizare şi modernizare în anul 2013 ca urmare a epuizării fondurilor alocate pentru lucrările de reabilitare a structurilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, conform afirmaţiei reprezentanţilor Consiliului Judeţean.
Din analiza pe ultimele 3 luni a indicatorilor privind activitatea Secţiei de Interne I, echipa de control a constatat un grad de utilizare a paturilor de 60-65%.
Având în vedere cele mai sus menţionate au fost luate următoarele măsuri:
1. Mutarea unui număr de 5 paturi din corpul B în corpul A al secţiei pentru asigurarea urgenţelor majore şi a internărilor pe bază de planificare (în total 60 paturi).
2. Suspendarea temporală a activităţii la nivelul corpului B (15 paturi) începând cu data de 07.01.2014.
3. Monitorizarea lucrărilor de reparaţii, igienizare şi modernizare de la nivelul corpului B care vor demara începând cu data de 08.01.2014, conform declaraţiilor reprezentanţilor Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.
Ministerul Sănătăţii a solicitat DSP Satu Mare ca în perioada următoare să verifice respectarea şi punerea în aplicare a măsurilor mai sus menţionate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.