Mircea Govor îi recomandă primarului Dorel Coica să amenajeze pentru medici clădirea părăsită de pe strada Horea

mircea-govor
Făcând referire la discuţiile purtate în ultimele zile cu privire la cabinetele celor doi medici de familie care au funcţionat până la reabilitarea clădirii în Policlinica Veche, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mircea Govor a explicat în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 9 ianuarie că „Ambulatoriul este pentru secţiile corespunzătoare din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare şi nu pentru medicina de familie”.

Potrivit celor declarate de Govor acest lucru a fost stabilit de comun acord cu preşedintele CJ „şi nu doar de Adrian Ştef care a luat bobârnace pe această temă. În ceea ce priveşte amenajarea unor spaţii pentru cabinetele medicilor de familie am o recomandare. Celor care vor să pună umărul la dezvoltarea sistemului sanitar sătmărean, le recomand acea clădire vis-a-vis de Teatrul de Nord, pe Horea 6. Acolo nu joacă decât şoarecii şi oamenii străzii. E doar o recomandare dar asta ar putea rezolva problema cabinetelor medicilor de familie. Nu trebuie decât bunăvoinţă. Acolo ar putea intra 20-30 de medici de familie. În concluzie eu zic ca fiecare să-şi vadă de treabă acolo unde este şi să ne lase pe noi, Consiliul Judeţean, să ne facem treaba noastră. Ceea ce a apărut în ultimul timp este ca o palmă peste ceea ce am făcut de-a lungul anilor”, a declarat Govor.

Vizibil supărat pe declaraţiile de presă făcute de primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica cu privire la situaţia din Spitalul Judeţean şi în ceea ce priveşte cabinetele medicilor de familie, Govor a declarat că „cetăţenii judeţului Satu Mare s-au săturat de circul oferit ani de zile de Valer Marian. Aşa cum am reacţionat în cazul lui Valer Marian, voi reacţiona la adresa oricărei persoane care va întrece măsura. Eu nu voi mai permite să se bălăcărească în presă nimeni care este coleg cu mine sau subordonat politic. Îl voi ajuta pe Doru Coica deoarece este prietenul meu. Dar repet. Cetăţenii judeţului Satu Mare s-au săturat de circul oferit de Valer Marian şi aici nu se vor mai naşte alţii până când sunt eu preşedinte al Organizaţiei Judeţene. După discuţiile cu domnul Coica şi cu domnul preşedinte, nu se vor mai întâmpla asemenea lucruri. Voi avea o discuţie şi cu domnul Silaghi. Nu mai merge aşa. Nu suntem aici la circ. Dar vreau să vă spun că în calitatea mea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD sunt solidar cu primarul Dorel Coica, deoarece este primarul meu şi sunt mândru de acest lucru”, spune Govor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.