Fără medicină de familie în Policlinica Veche

stef-paula-marc
Membrii Consiliului Medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare au votat împotriva solicitării celor două doctoriţe, Felicia Câmpean şi Lidia Burticel de a relua activitatea cabinetelor de medicină de familie în cadrul Policlinicii Vechi după ce instituţia îşi va redeschide porţile. Anunţul a fost făcut azi, 8 ianuarie în cadrul unei conferinţe de presă de către directorul medical al SJU, dr. Paula Mare.

Directorul medical a declarat că „deşi nu ar fi fost corect faţă de ceilalţi colegi, medici de familie, ca cele două doamne doctor să rămână cu cabinetele în sediul Policlinicii Vechi noi am supus la vot şi în cadrul Consiliului Medical am hotărât că nu dorim să dăm în chirie acele spaţii medicilor de familie. Dorim dezvoltarea unor specialităţi noi în Ambulatoriu, cum ar fi Hematologia sau Reumatologia”.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef prezent şi el la conferinţa de presă a declarat că, reluarea activităţii celor două cabinete în incinta Ambulatoriului (Policlinicii Vechi) de pe strada Gheorghe Lazăr „ar fi împotriva Ordonanţei nr. 39 din 2009 care prevede ca în ambulatoriile de specialitate să fie doar cabinete cu specializări care au corespondent în unităţile medicale cu paturi. Consiliul Judeţean a refuzat, recunosc, ca cele două doamne doctor să se întoarcă cu cabinetele în Ambulatoriu. Doamnele doctor au cabinete în incinta DSP de pe Avram Iancu, şi acolo vor rămâne”.

Vă reamintim că problema cu privire la cele două cabinete medicale a fost discutată în cadrul conferinţei de presă organizate marţi, 7 ianuarie la sediul Colegiului Medicilor (CM). La întâlnirea respectivă, primarul Dorel Coica a declarat că este de partea Colegiului Medicilor în ceea ce priveşte solicitarea de a relua activitatea celor două cabinete în incinta Policlinicii Vechi. Preşedintele CM Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ spune că au fost depuse două adrese în acest sens la CJ, însă „domnul Adrian Ştef nu mai doreşte existenţa cabinetelor de medicină de familie în cadrul policlinicii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.