141 de ani de la naşterea omului politic Iuliu Maniu

Iuliu-Maniu
Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei a marcat 141 ani de la naşterea omului politic Iuliu Maniu printr-un scurt moment solemn care a avut loc în faţa colegiului din localitate, care îi poartă numele.

Iuliu Maniu s-a născut la 8 ianuarie 1873 în Şimleu Silvaniei, devenind jurist şi unul dintre cei mai prestigioşi oameni politici din istoria României şi membru de onoare al Academiei Române. A fost preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc (PNŢ) şi prim ministru al României.

În calitate de preşedinte al Consiliului Dirigent, la 27 aprilie 1919, Maniu instalează în clădirea care azi găzduiește Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” din Carei, administraţia românescă, care funcţionează până în 1926, când Prefectura se mută la Satu Mare.

La eveniment au fost prezenţi angajaţi ai Direcţiei de Cultură şi Sport Carei, conducerea colegiului, profesori şi elevi. Au luat cuvântul directorul Direcţiei de Cultură, Bogdan Georgescu, referentul aceleiaşi instituţii, Adrian Ştefănuţi şi directorul Colegiului Tehnic “Iuliu Maniu” din Carei, Adrian Michovschi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.