Tineri sălăjeni reţinuţi la Carei pentru furturi din autoturisme

Hoti-de-masini

Patru tineri din judeţul Sălaj au fost reţinuţi de poliţiştii din Carei, după ce au fost depistaţi în flagrant în timp ce furau bunuri din autoturisme. Tinerii, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, sunt suspectaţi de comiterea a zece infracţiuni de furt, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 5.000 lei. Aceştia se află acum în Arestul Poliţiei, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Cei patru tineri, din localitatea Pusta (judeţul Sălaj), au pornit duminică (5 ianuarie) spre Carei, cu un autoturism, plănuind să fure acumulatori auto, pe care să-i valorifice apoi la centrele de colectare a fierului vechi, pentru a face astfel rost de bani. Planurile le-au fost dejucate însă de poliţiştii careieni, care i-au prins tocmai „în acţiune” şi i-au reţinut pentru furt, deşi cei patru au încercat să scape de răspundere penală.

Patrula de siguranţă publică, care supraveghea duminică noaptea zona străzii Constantin Zăgănescu din Carei, a fost prima care i-a suspectat pe tineri. Hoţii se aflau în maşina lor, încărcată cu bunuri furate: zece acumulatori auto şi trei radiatoare, iar în momentul în care poliţiştii s-au apropiat pentru a-i legitima aceştia au demarat, ieşind din municipiu.

Deşi au încercat să-şi asigure scăparea, echipajul de poliţie a pornit în urmărirea lor, iar la intrare în localitatea Pişcolt tinerii au abandonat maşina cu toate bunurile furate, şi au fugit pe câmp.

Au fost cooptaţi în căutarea suspecţilor şi poliţiştii de investigaţii criminale din Carei, precum şi cei din cadrul Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală. La scurt timp, un agent de poliţie rurală şi un poliţist de frontieră au reuşit să-i prindă pe doi dintre tinerii implicaţi în furturile din autoturisme, Florin C., de 20 de ani, şi Călin C., de 29 de ani. Ulterior, continuând cercetările, poliţiştii i-au depistat şi pe ceilalţi doi suspecţi, Florin C., de 22 de ani şi Dorel R., de 21 de ani, astfel încât pe numele celor patru tineri care au fugit de la locul faptei, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Din ancheta poliţiştilor a rezultat că cei patru tineri au comis opt furturi din autoturisme parcate în Carei, şi alte două din localităţile Săcăşeni şi Sărăuad, valoarea bunurilor furate, dar recuperate, ridicându-se la suma de 5.000 de lei. Oamenii legii au extins cercetările, existând indicii că suspecţii au mai fost implicaţi şi în comiterea altor infracţiuni de acest gen.
Reţinuţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.