Sătmăreanca Lavinia Tătăran, una dintre cele mai bune voleibaliste din SUA

Lavinia4Lavinia5Lavinia1
Cotată ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare de beach volley şi volei în sală din România, sătmăreanca Lavinia Tătăran şi-a făcut numele cunoscut şi peste ocean, în SUA, acolo unde studiază contabilitatea la Universitatea din Louisiana, Lafayette (UL).

A studiat la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare după care s-a înscris la Facultatea deEducaţie Fizică şi Sport din Piteşti. În 2010 a primit o ofertă de nerefuzat de peste ocean şi luându-şi inima în dinţi a acceptat marea provocare. În copilărie, înainte de a se dedica voleiului a făcut, timp de 4 ani karate. „Am început să fac volei de la vârsta de 14 ani avându-l ca antrenor pe profesorul Ovidiu Groza”, se destăinuie frumoasa sătmăreancă.

„Sunt jucătoare de volei în sală în timpul anului, şi jucătoare de volei pe plajă vara dacă îmi permite timpul. Frecventez cursurile Universităţii din Lafayette de 3 ani, acesta fiind al IV-lea. Studiez contabilitatea, acesta fiind un domeniu foarte greu şi foarte căutat aici în state, în comparaţie cu România”, a declarat pentru Sătmăreanul, Lavinia Tătăran.

Mai trebuie adăugat că sătmăreanca noastră este una dintre cele mai cunoscute voleibaliste din ţară fiind campioană naţională la cadete şi junioare şi dublă vicecampioană la senioare. Totodată, a făcut parte din lotul naţional de beach volley cu care a participat la Balcaniada din Grecia în 2008, unde a obţinut locul V şi la Campionatul European, organizat tot în Grecia, unde ţara noastră s-a clasat în primele zece naţiuni.

În prezent, Lavinia este cotată ca una dintre cele mai bune jucătoare de volei din SUA, evoluând în echipa Universităţii din Louisiana, Ragin Cajuns. Anul trecut (în 2012), sătmăreanca noastră a obţinut titlul de „Cea mai bună atacantă a anului”.

„Nu pot să uit primul meu an aici. A fost destul de greu şi am fost tentată să renunţ de nenumărate ori. Neştiind limba foarte bine şi încercând să înţeleg sistemul american mi-a dat bătăi de cap. Familia m-a suportat mereu, indiferent de decizii. Nu sunt genul de persoană care să se dea bătută aşa că am luat totul ca o provocare. În anul II, antrenoarea mi-a zis că nu voi fi atacantă ci voi juca doar în apărare, nefiind foarte înaltă (1.75 metri). Asta m-a ambiţionat şi mai mult şi de atunci am decis să mă impun şi să devin un lider. Rezultatele au început să apară încet, astfel încât anul trecut am primit titlul de „Cel mai bun atacant al anului”, iar în prezent conduc echipa la puncte înscrise în atac”, ne dezvăluie tânăra sătmăreancă.

Din cauza sportului dar şi al studiilor Lavinia spune că nu prea are timp să mai viziteze România, doar în vacanţele de Crăciun şi cea de vară. „De menţionat este că semestrul acesta este ultimul meu sezon ca şi jucătoare a universităţii. În orice sport nu ai voie să joci decât 4 ani. Mai am 1 an şi jumătate de şcoală în care mă voi concentra asupra cursurilor şi notelor. De asemenea, în primăvară voi antrena o echipă de club cu care voi participa la diferite competiţii. Am început să antrenez acum 3 ani. Am antrenat copii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani”, ne povesteşte frumoasa sătmăreancă.
În ceea ce priveşte hobby-urile Lavinia spune că în timpul liber îi place să meargă la shopping, să danseze şi să călătorescă. „Pentru vara anului 2014 am obţinut un „internship” cu compania Ernst&Young, care are oficii în peste 150 de ţări, printre care şi România. Eu sper că mă voi descurca foarte bine, şi că îmi vor oferi un job alături de ei după ce termin facultatea. Am primit câteva oferte să joc volei mai departe, în Indonezia. Bineînţeles, că m-am gândit şi să continui cu voleiul dar din păcate acest sport nu este prea bine plătit, mai ales în România”, spune Lavinia Tătăran.

 

4 Comentarii la "Sătmăreanca Lavinia Tătăran, una dintre cele mai bune voleibaliste din SUA"

  1. Pingback: Lavinia Tătăran: „deocamdată aici viitorul pare mult mai promiţător decât în România” | Satmareanul – ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.