Lavinia Tătăran: „deocamdată aici viitorul pare mult mai promiţător decât în România”

Lavinia Tataran5

După ce a primit o ofertă de nerefuzat de dincolo de ocean, în 2010 s-a dus să studieze contabilitatea la Universitatea Lafayatte, din Louisiana (SUA), pentru a se specializa într-o profesie mult căutată şi de viitor în Lumea Nouă. Pe lângă studiile universitare, Lavinia Tătăran a continuat şi cu una dintre cele mai mari pasiuni ale ei, sportul, mai precis voleiul, făcându-şi numele cunoscut peste ocean, evoluând în echipa Universităţii din Louisiana, Ragin Cajuns. Ca răsplată a evoluţiei sale sportive, în 2012, frumoasa sătmăreancă a fost distinsă cu titlul de „Cea mai bună atacantă a anului”.

De fapt, sătmăreanca noastră este una dintre cele mai cunoscute voleibaliste din România fiind campioană naţională la cadete şi junioare şi dublă vicecampioană la senioare. Totodată, a făcut parte din lotul naţional de beach volley cu care a participat la Balcaniada din Grecia în 2008, unde a obţinut locul V şi la Campionatul European, organizat tot în Grecia, unde ţara noastră s-a clasat în primele zece naţiuni.

Din dorinţa de a vedea ce s-a mai întâmplat din toamna anului trecut, când în cadrul unui interviu (http://www.satmareanul.net/2013/11/05/satmareanca-lavinia-tataran-una-dintre-cele-mai-bune-voleibaliste-din-sua/) Lavinia ne-a vorbit despre parcursul ei profesional şi sportiv, ne-am adresat din nou frumoasei noastre sătmărence rugând-o să ne povestească despre viaţa ei, departe de casă.

Reporter: A mai trecut ceva vreme de la ultima noastră discuţie, aşa că ne-am gândit să vedem ce mai face frumoasa noastră sătmăreancă. Care e viaţa ta dincolo de ocean?
Lavinia Tătăran: Dacă îmi amintesc bine ultima dată când am vorbit a fost în toamnă, când mai jucam volei în colegiu. Din păcate, toamna anului 2013 a fost ultimul an de eligibilitate pentru mine, fiind al IV-lea an de colegiu. Mai am un an de şcoală. Între timp, sunt în Houston până în august. Pot să zic că sunt foarte norocoasă, deoarece am obţinut un internship cu firma multinaţională EY (Ernst & Young), motiv pentru care sunt în Houston toată vara. Lucrez în domeniul contabil, mai precis în audit. La finalul intershipului firma ne-a oferit o vacanţă în Disneyland, Orlando, de care sunt foarte încântată, deoarece nu am mai fost acolo. De asemenea, compania are oficii şi în Timişoara, Bucureşti şi Cluj. Aşa că sper ca după terminarea facultăţii să mi se ofere un job.

R.: Spuneai toamna trecută că vei antrena o echipă de club cu care urmează să participi la diferite competiţii. Cum merge echipa? Cum se vede voleiul de pe banca tehnică?
L.T.: Aşa este. Antrenez la clubul Cajun Elite de 3 ani, iar anul acesta am avut o echipă de fete de 17 ani, dintre care trei vor continua cu voleiul la nivel universitar, una dintre ele chiar la colegiul unde am jucat eu. Sezonul s-a terminat în aprilie, şi pot să zic că am avut un parcurs bun. Cele mai remarcabile rezultate pe care le-am obţinut au fost un loc I, un loc II şi două locuri III. Voi antrena şi anul viitor, probabil tot o echipă de 17 ani. Anul viitor clubul va avea şi o ramură de beachvolley de care voi fi responsabilă vara viitoare, dar nu pentru mult timp, deoarece intenţionez să revin în Houston la un job mai serios, sper că alături de EY.

R.: Ai de gând să te întorci în România după absolvirea facultăţii sau îţi vei căuta un job în state?
L.T.: După cum am zis şi mai devreme, sper să obţin un job la Ernst & Young care va plăti şi pentru cartea de muncă, ceea ce nu e uşor de obţinut. În prezent, mă gândesc doar la terminarea facultăţii şi obţinerea unui job. Încă nu m-am gândit să mă întorc în ţară, deoarece deocamdată aici viitorul pare mult mai promiţător decât în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.