Participanţii la trafic vor putea fi sancţionaţi şi de poliţiştii locali

coica-primarie
Poliţia Locală Satu Mare a încheiat de curând un protocol de colaborare cu conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), potrivit căreia poliţiştilor locali le revin şi atribuţii pe domeniul circulaţiei pe drumurile publice. Anunţul a fost făcut azi, 18 septembrie în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în sala de şedinţe a Consiliului Municipal Satu Mare, de către directorul Poliţiei Locale Satu Mare, Florian Găzdac.

Potrivit celor declarate de Găzdac de la 1 septembrie (2013) poliţiştii instituţiei pe care o conduce lucrează atât independent cât şi în patrule mixte, alcătuite dintr-un agent de poliţie rutieră şi unul de poliţie locală. În baza protocolului încheiat poliţiştii locali au dreptul de a opri şoferii în trafic, de a dirija circulaţia, dar au atribuţii şi în ceea ce priveşte constatarea contravenţiilor şi aplicarea de sancţiuni în cazul opririi, staţionării şi parcării neregulamentare a autovehiculelor. De asemenea, vor putea aplica sancţiuni pentru încălcarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, pietoni, conducători de mopede şi căruţe cu tracţiune animală, precum şi de către şoferii maşinilor de mare tonaj care intră pe anumite porţiuni de drum, interzise acestor autovehicule.

În cursul acestei luni poliţiştii locali au aplicat un număr de 172 de sancţiuni din care 115 avertismente şi 57 de amenzi în valoare totală de 9.280 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.