„O carte pentru suflet”

pdl-satu-mare
Cu gândul de a-i sprijini pe cei mai puţin favorizaţi de soartă, acum la început de an şcolar femeile democrat-liberale din Satu Mare au vizitat copiii din cadrul a trei case de tip familial din judeţ, cărora le-au oferit: cărţi, alimente şi rechizite şcolare. Este vorba despre Casele de tip familial „Ştefania” din Oar, „Alexandra” din Amaţi şi „Teodora” din Noroieni.

Despre acţiunea intitulată sugestiv „O carte pentru suflet” iniţiată de OF PDL Satu Mare au vorbit azi, 17 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă preşedinta Organizaţiei Municipale a PDL Satu Mare, Sanda Neşte, respectiv vicepreşedintele în cadrul Biroului Permanent Local a PDL Satu Mare, Mihaela Kostin. Acţiunea “O carte pentru suflet” este coordonată de Petruţa Gnandt, iar scopul campaniei este de a dona cărţi (şi nu numai) copiilor care trăiesc în afara familiilor dar şi celor din comunităţile mai sărace.

“Vizita noastră a fost benefică, nu neapărat din punct de vedere financiar, al cadourilor, cât mai ales emoţional, copiii fiind foarte bucuroşi de prezenţa noastră, de faptul că nu sunt uitaţi şi cineva se gândeşte şi la ei. În cursul lunii septembrie vom continua acţiunea de donare de cărţi şi în alte case de tip familial şi la biblioteci. Rămâne însă o problemă asigurarea unui adăpost la terminarea studiilor şi integrarea acestor copii în câmpul muncii. Mesajul acestor acţiuni dorim să fie promovarea unei atitudini empatice, pozitive, faţă de aceşti copii, dar şi încurajarea implicării în activităţi cetăţeneşti, dezvoltarea abilităţilor pentru adoptarea unei atitudini tolerante, de înţelegere şi sprijin pentru cei din jurul nostru”, a declarat Sanda Neşte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.